Pagina's

Pagina's

woensdag 17 oktober 2018

mijn herfst megan dress + GIVE AWAY

Ik ging aan de slag met het laatste boekje van La Maison Victor, deze editie - september 2018 - kan me zeker en vast bekoren. Niet alleen de Megan dress, maar ook de Zaria jurk, de Alex en Charlene trui zijn modellen waar ik me zeker nog wil aan wagen.

 De stof die ik voor deze megan dress gebruikte, won ik deze zomer via een IG wedstrijd van monkeysandpumpkins. Ik had toen al in mijn gedachten hier een mooie herfstjurk van de maken. Ondanks de vele zonnestralen de laatste weken, begin ik steeds meer in najaarsnaaimodus te raken.

Ik paste het patroon een klein beetje aan. Ik verhoogde de taille met 3 cm en ik verbreedde het rokdeel met 2cm aan beide zijden. De vleermuismouw werd op vraag van manlief ongeveer één cm versmald. De mouwen sloten niet aan dus dit was geen enkel probleem.


Bij het dragen zit het rokdeel rond de heupen en het bovenstuk drapeert zich er vanzelf overheen. De watervalhals en de vleermuismouwen maken het verder af.
Het is een ‘specialleke’. Ofwel ben je voor, ofwel ben je tegen. Maar ik heb alvast een unieke herfstjurkje in mijn kast extra.




Maar aangezien ik deze zomer een prachtig stoffenpakket won bij monkeysandpumpkins, voeg ik er graag een leuke actie aan toe voor de volgers van mijn blog en IG.
Wil je ook graag een mooi herfstjurkje maken in onderstaande lila jersey van monkeys and pumpkins? 

 
Dat kan...
want ik geef namelijk 2m van deze mooie lila smokey dotty stof weg. 
Wat moet je hier voor doen?
Volg mijn blog via bloglovin', via deze link
Volg mij op instagram, via deze link  
Laat een bericht achter hieronder en vertel me wat je graag met deze stof zou maken.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 31 oktober.

Veel succes!

(hieronder nog even een fotospam: zowel dochterlief als mijn metekindje wilden graag mee op de foto 💓, dus maakten we er gebruik van om enkele leuke kiekjes bij elkaar te schieten ) 

 















40 opmerkingen:

  1. Ziet er een heel toffe jurk uit! Ik ben zelf ook fan van de vleermuismouw in de herfst, en het past ook nog goed voor een fancy halloween voorlopig :-). Helaas heb ik geen instagram, dus ik lan alleen je blog volgen! 😇

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De megan dress staat ook nog op mijn lijstje te maken.
    Deze stof is wel heel gaaf hiervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De stof was een ingeving, maar ik ben blij dat ik mijn gevoel volgde.

      Verwijderen
  3. Mooi hoor! Ik was fan toen ik de jurk in het boekje zag maar kreeg twijfels na het zien van enkele andere versies... maar de jouwe vind ik wel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh dat is lief. Ik ben blij dat mijn versie jou over de streep kan trekken ;-)

      Verwijderen
  4. Men dochter en plusdochter van 10 zijn ondertussen ook aan het naaien geslaan, 2m lijkt me net voldoende om alledrie een herfsttruitje te maken.... Lila is uiteraard de kleur bij uitstek��... Deze dress staat ook nog op mijn verlanglijstje, kben verzot op vleermuismouwen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. twinning met 3, geen idee hoe je dat noemt maar klinkt wel leuk.

      Verwijderen
  5. Heel mooi hoor! Die kleur past inderdaad perfect bij de herfst. Ik zou het helemaal zien zitten om met de roze variant aan de slag te gaan 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi,vind deze mooier dan in het boek😉
    Ik zie wel n wrappdress in de mooie stof....dus 🤞🤞

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zou zeker jouw voorbeeld volgen met deze Megan dress! Bedankt voor je beschrijving!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooit maakte ik al eens een mooie jurk met vleermuismouwen, en die zou ik wel eens opnieuw willen maken. Het was een patroonhack die mij uitstekend beviel, en ook een beetje weg had van jouw jurk, alleen zonder watervalhals. Dat stofje zou daar heel mooi in passen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij kan hier zeker een variant zonder watervalhals van maken. Daar heb ik alle vertrouwen in.

      Verwijderen
  9. Ik ben geen fan van vleermuismouwen.
    Ik ben wel fan van de stof. Die kleur staat jou echt goed!
    Als ik de give-away win, dan springt mijn dochter een gat in de lucht. Daar wil ze wel een truitje of gilet van! En met een beetje chance kunnen we er een exemplaartje uitpersen om te twinnen met het het kleine nichtje.
    Ik volg je op instagram als Nathaliesneedle en op bloglovin als Nathalie V.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je doet zeker mee aan de give-away! het is hele leuke stof om te dragen.

      Verwijderen
  10. Ik ben zeker en vast voor! En die stof die je weggeeft zijn helemaal mijn kleuren dus ik doe daar ook graag voor mee voor mijn eigen megan dress :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw, wat is de jurk gaaf.. en die kleur I love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ow door jou jurk weet ik nou zeker dat ik die jurk wil maken. En je lila stof is er inderdaad perfect voor!!! Ik doe niets meer met blog lovin, dus volg je op insta!! Wat een leuk account. Mooie creaties heb je gemaakt. Ik doe graag mee aan je gve-away!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Door je aanpassing oogt het kleed veel mooier dan in het boekje. Het roestkleur staat je beeldig mee.
    Je weet dat de kleur roze op mijn to do list van dit jaar staat om meer te dragen. Als kind droeg ik niets liever dan lila. Het zou echt nostalgie zijn als ik deze kleur terug in mijn kast hangt. Ik zou sowieso een mooi kleed uit willen maken. New horizon Design heeft net een prachtig patroon gelanceerd, namelijk een lang overslagjurk. Een lang overslagjurk in tricot had ik altijd gewild.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh zou leuk zijn om jouw to do te kunnen helpen inkorten ;-). Dank je voor het mooie compliment

      Verwijderen
  14. Leuk om je blog te lezen, dat ga ik zeker vaker doen. Ik zou van de stof zeker een jurk maken. Ik denk de zaria jurk of een jurk van de ontwerper just janice. Ik vind je jurk mooi geworden. Ik twijfel of ik hem ook ga maken. Ik vond de jurk bij jou mooi staan, maar bij het model in de LMV niet. Zou dit komen doordat jij het patroon hebt versmald. Dat is zeker een aanpassing die ik ook zou doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! zeker blijven doen die blog lezen, daar doe ik het voor. Leuk om mensen te inspireren. Misschien ligt het aan de aanpassing, maar ik vond de stofkeuze in LMV ook niet zo goed, ik dacht eerder dat het daaraan lag.

      Verwijderen
  15. Heel mooi! 😍 Ik zou graag en herfstjurkje voor mijn dochter maken! 🍀(mijn Instagram:chris_aime_coudre)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zeer mooi, Ik zou van de stof iets voor mezelf maken. Ik denk aan een trui of kleedje maar ben nog niet uit wat. Daarvoor hang ik meestal de stof voor mij om te zien of het te veel is voor een kleedje...want speciaal is ok maar soms is het gewoon To much en is het leuker op een jeans, en denk dat het bij deze stof zo zal worden dus een trui voor mezelf
    maar moet dringend aan een nieuwe garderobe beginnen omdat ik 10kg ben ag=fgevallen sinds vorige winter, moet nog 10kg eraf maar k kan moeilijk in oversized kleren rondlopen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waauw proficiat 10kg is niet niks. Ik begrijp je redenering wel. Maar het stofje zou inderdaad een goeie start zijn voor een nieuwe garderobe

      Verwijderen
  17. Supermooi hoor, deze Megan. Ik twijfelde om hem te maken. Was bang dat hij me topzwaar zou maken maar dat is helemaal niet zo als ik jouw versie zo zie.
    Ik waag ook graag een kansje voor de Lila smokey dotty tricot, de absolute lievelingskleur van mijn meisje. Volgens mij wordt dat een prachtige Isa jurk (van Bel’etoile).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. die Isa stond op mijn to do om te twinnen met mijn dochter, maar helaas ik gebruikte de stof voor deze. Maar goed idee dus ;-)

      Verwijderen
  18. Oo heel mooi,veel mooier dan in het boekje!!
    Heel mooie stof ook,ik zou ook wel'zo een kleedje durven maken als ik dat zo zie bij jou,SUPER MOOI!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. In LMV was ik niet zo weg van de jurk, maar deze wel! Wauw! Zou er dus zelf ook wel een willen maken van de stof van de give away, al vraag ik me af of die stof voorbij mijn meiden zou komen hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je voor het compliment!Haha die dochters toch, maar ze hebben wel smaak dan...

      Verwijderen
  20. Oohh heel mooi kleedje! Ik vind het zelf fantastisch maar weet niet of ik er mee ga staan. Dus twijfel nog. Maar u exemplaar doet me toch naar maken neigen :-) echt super mooi!
    Ik heb veel nichtjes die dat mooie stofje wel appreciëren dus zou ideaal zijn voor hun nieuwjaarscadeau!

    BeantwoordenVerwijderen