dinsdag 29 december 2015

Once upon a party in het dubbel

Een 2-tal weken geleden zag ik een heel mooi patroontje passeren. Een mix- & matchpatroon waarmee je verschillende kanten uit kan.

Ik kreeg een tijdje geleden de vraag om voor het petekindje (van mijn man) en haar zus een kleedje te maken. Tijdens de zomer kregen ze al een rokje en dit droegen ze heel graag.

Ik had al een idee in mijn hoofd (de ileanadress van compagnie M) maar bij het zien van de vele opties bij once upon a party twijfelde ik geen moment.
Vooral de versie met het geplooide ballonrokje leek mij echt iets voor hen.

Het patroontje werd snel besteld en vorige week werden de eerste versies gemaakt.
Voor P. nam ik maatje 134 en voor L nam ik maatje 110.

Omdat ik uiteindelijk koos voor een ander patroon, ging ik ook op zoek naar een andere stof.
Tijdens een avondje kerstmarkt in Gent, gingen we langs bij stoffen Artevelde op de vrijdagmarkt in Gent. Ik had al de hele tijd een feestelijk kleedje en daar hoort natuurlijk ook een feestelijke stof bij.
Omdat ik eerder voor iets klassiekers wou gaan, was het even zoeken. Maar toen zagen we het pareltje die ook werd gebruikt in LMV voor de Kristie-rok.
Een tricotstof met een gouden luipaardmotief, heel eenvoudig om te verwerken owv. de tricot. Het oogt feestelijk en is toch gemakkelijk om te dragen.

Het patroontje zelf was heel gebruiksvriendelijk. De stapjes zijn heel goed uitgelegd, maar eigenlijk spreekt het wel voor zichzelf. door de tricotstof was het niet nodig om er een rits in te verwerken en de mouwen, hals en zoom onderaan werden afgewerkt met de tweelingnaald nadat de randen eerst overlocked werden.








Gelukkig was minieme heel enthousiast om het kleedje aan te passen. Voor haar is het nog een maatje te groot, maar het geeft toch een beter beeld dan op de kapstok.

En hier de jurkjes op de modelletjes  waarvoor ze gemaakt zijn.





patroon: once upon a party - iene-miene
stof: LVM tricot met gouden luipaardmotief - artevelde stoffen vrijdagmarkt Gent

2 opmerkingen: