zondag 16 juli 2017

golden pineapples


Op het stoffenspektakel in Kortrijk kocht ik een heel mooi stofje voor mezelf.
Maar ik heb graag voldoende en gebruik gemakkelijk het excuus dat ik dan voor mijn kleine meid nog iets kan maken met de overschot.
Die kleine meid blijft natuurlijk ook niet zo klein, maar ze had geluk, want er was voldoende stof over om voor haar ook een trui te maken.

Ik gebruikte de mintgroene stof met gouden ananassen voor de astertrui uit LMV voor mezelf.
Na een naaidate in de paasvakantie, konden de naaimama's mij overtuigen om er eentje voor mezelf te naaien. Een heel tof patroontje en gemakkelijk te maken.
Maar het patroon werd aangepast, ik voegde ongevr 10cm bij in de lengte, zodat ik een voldoende lange versie had. Ook aan de mouwen tekende ik 10cm bij zodat de trui een lange mouw kreeg ipv een driekwartmouw.

De foto werd getrokken door dochterlief, daarom even een foto zonder gezicht.


Dochterlief werd in de watten gelegd met een julia sweater van compagnie-m. Een heel leuk patroon, maar ik maakte enkele fouten. Ik knipte de armen te smal, zonder de extra tussenstrook, waardoor dochterlief, ondanks haar smalle armpjes, niet zo vlot in de trui raakte. Ik zocht en vond een hippe oplossing.
In de Veritas vond ik een mooie gouden strook die perfect was om een toffe touch te geven aan deze trui.

Ik naaide een 6 jaar en zoals te zien op de foto is deze nog heel ruim voor onze pruts.
Maar hier groeit ze wel in natuurlijk.
Het boze gezichtje moest ik er voor deze poseersessie bijnemen want daar had ze niet zoveel zin in.

1 opmerking:

  1. Leuke sweater. Helemaal af met die gouden boord. Hier ligt er paillettenband klaar om mee aan de slag te gaan voor een gelijkaardige sweater.

    BeantwoordenVerwijderen