maandag 25 december 2017

Let's party in style!

In september was ik helemaal verkocht toen ik via de sociale media het nieuwe patroonboekje van Veritas zag passeren.
De special edition 125 jaar Veritas. Heel veel modellen van vroeger en nu.

Begin oktober was ik op weekend in Oostende en daar brachten we ook een bezoekje aan Stoffen Verkempinck. Daar kon ik een feestelijke punta di roma op de kop tikken met een bronzen tijgerprint. Laat ik dit nu net een stofje vinden die ideaal is voor een feestjurk.
Ik zag het al helemaal voor mij, de ideale stof  voor een nieuwe loradress. Maar toen ik in december steeds dichter kwam bij het effectief maken van mijn partydress, begon ik steeds meer te twijfelen.

Want ik kwam in de Special edition 125 jaar Veritas ook de Leslie jurk tegen, een patroon waar het stofje helemaal tot zijn recht zou komen. Zo veranderde dus de bestemming van mijn feeststof.
Ik schoot heel laat in gang (hm...heel laat, zaterdag in de late namiddag😲) , maar wou het me er toch nog op wagen mijn feestjurk in elkaar te steken. Het patroon overtekenen bleek deze keer vlotter te lukken (een vorige jurk uit dit boekje, die nooit mijn blog haalde, demotiveerde mij wel een beetje omdat het patroon zo moeilijk over te tekenen was).
De stofdelen uitknippen in stof wat een makkie. Er zijn maar 4 patroondelen en de losse strookjes die nadien worden er opgenaaid.

De contrasterende stukjes sneed ik uit in een zwarte tricot. Deze waren ook de moeilijkste opgave om op de jurk te stikken. de tricotstof leed een eigen leven wanneer ik ze er probeerde op te stikken.
Het was voor mij ook de eerste keer dat ik omgekeerd moest denken om bv. de halsbies en de armbiezen op deze manier af te werken.

De stroken moesten averechts op rechts worden gestikt, de zoom aan de andere kant moest omgestreken worden en daarna moest deze mooi op de rand worden vast gestikt. Een mooi resultaat, maar ik moest noodgedwongen mijn naaitempo aanpassen om mooi op de rand van de strook te stikken.
Maar het resultaat mag zeker gezien worden, maar het vroeg wel enige inspanning.

Ik ben blij, trots en opgelucht. Mijn lesliejurk zit als gegoten, zonder enige aanpassing.

LET'S PARTY !!!🎅🍷 

#125Yveritas
5 opmerkingen: