Pagina's

Pagina's

zondag 9 september 2018

Een start in Lux(e)

Reeds in het begin van de vorobije zomer kwam dit leuke patroon tevoorschijn in naailand. 
Het Lux jurk/ jumpsuit patroon van Beletoile is een heerlijk patroon met opnieuw heel wat variatiemogelijkheden. 

De schoolstart op 1 september (dit jaar 3 september) gaat in mijn hoofd steeds gepaard met een nieuw kledingstuk voor de kids. Zoonlief bedankte dit jaar en dus ging ik aan de slag voor mijn meid.
De lux jurk werd deze zomer al eens in elkaar gestoken met een tailleband. 

Eind augustus in de soldeur kon ik niet weerstaan aan de nieuwe stoffencollectie van Eva Mouton en zo ontstond het idee om een fleurig, zomers jurkje te naaien voor de schoolstart. De stof is een french terry. Persoonlijk vind ik dat iets te dik voor op warme dagen in de zomer, dus ideaal voor mooi septemberweer. 
Ik maakte een 6 jaar, vorige versie was een 5 jaar, dus de patronen vallen wel eerder ruim. De 6jaar valt nog ruim voor onze meid, maar ik hoop dat ze dit heerlijke jurkje in het voorjaar ook nog kan dragen. 

Voor de schoolstart maakte ik de versie met een rimpelelastiek. De eerste keer dat ik hiermee werkte, en het vroeg toch wel wat denkwerk (vooral omdat ik mijn patroon niet gebruikte tijdens het in elkaar steken, dat zou handiger geweest zijn ;-) ) 
Ik vind het wel leuk dat je op die manier de print in je stof kan laten doorlopen. 
Dochterlief klaagt wel dat de elastiek aan de binnenkant prikt. Dus als iemand tips heeft om dit tegen te gaan, ik hoor het graag. 

Dochterlief was in form voor de foto's. Ze sprong letterlijk een gat in de lucht omdat het opnieuw school is.
Patroon: Lux jurk - Bel' etoile 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten