Pagina's

Pagina's

woensdag 2 januari 2019

My first backpack


Ondertussen is het ruim een jaar geleden dat Iris van Oekeboeleke het schattige naaipatroon van My first backpack op haar blog plaatste. Het patroon vind je helemaal gratis op haar blog.
De naam is perfect gekozen omdat het een ideaal rugzakje is voor kleinere kids om mee te geven naar de crèche, naar school. Of je hebt ook een iets ruimere versie zo kan het ook gebruikt worden als bv. turnzakje in het lagere.


Ik ben niet aan mijn proefstuk toe als het om tassen gaat, toch vraagt het steeds een hele goeie voorbereiding, waar ook enkele uurtjes werk in kruipt.
Met de uitgeschreven handleiding die je vindt op de blog van Oekeboeleke, kan je stap voor stap aan de slag gaan. Dit was altijd heel erg duidelijk.
Iris loodst je stap voor stap door het naaiproces. Je kan gewoon de fotohandleiding volgen en het komt helemaal goed. Heerlijk om rustig alle stappen te kunnen volgen.
Het naaien nam wel enkele uren in beslag, maar ik kon niet doorwerken op één moment waardoor de vele korte stukjes wel zorgden dat ik er een tijdje zoet mee was.


 
Het patroon voorziet twee open zakjes vooraan en een koordsluiting. De klikgespen liet ik achterwegen en ik ging voor een magneetsluiting. 
Ik ben hier zelf mee voorstander voor zodat de kids zelf hun zakje kunnen open en dicht doen. 
De bodem verstevigde ik met decovil en om het rugpand steviger en ook zachter te maken gebruikte ik style-vil die ik nog liggen had.
Het handvat en de ruglinten werden verstevigd en wat zachter en dikker gemaakt met een vlieseline H640.
Door de dikte van de ruglinten werd het wel wat moeilijker om het beleg er netjes op te plaatsen.


 
Deze versie is een cadeautje, de stof werd zelf gekozen bij Pieke Wieke, nl. party animals music van Windham fabrics. 
Dit babycadeautje zal dienst doen als zakje om naar de onthaalmoeder te gaan. 
1 opmerking: