Pagina's

Pagina's

woensdag 27 februari 2019

De Ollie bomber in een jasje van Lotte Martens


Vorig jaar in de winter sprong deze heerlijke Hendrickx scuba van Lotte Martens me in het oog.
Lotte Martens heeft telkens weer een prachtige collectie. Dat alles hand geprint wordt maakt de stof alleen maar mooier. Omwille van de hogere kostprijs is het belangrijk om goed te weten wat je met de stof wil maken.


Ik kocht deze stof aan met als doel een bomber te naaien. Ik zag het project al helemaal voor me, maar omwille van de prijs van de stof durfde ik er niet zomaar aan te beginnen. Ik ging dus op zoek naar andere stof, die al proefproject moest dienen.
Binnen een korte tijd had ik alles bij elkaar verzameld voor beide bombers.
Toch was dit een project die op de lange baan werd geschoven.


Maar tijdens een naaiweekend in januari ging ik aan de slag met mijn proefproject, ik schreef er eerder hier al over.  Na mijn proefproject kwam ik tot de conclusie dat het patroon niet het ideale patroon was voor de stof. Dit omdat er een naad op de bovenkant van de mouw loopt en de scuba is erg stijf. Ik had schrik dat de mouw teveel naar boven zou gaan staan.
Dus na bijna een jaar ging ik opnieuw opzoek naar een passend patroon.
















Ik stootte op de Olliebomber van Sewalittleseam. Per toeval, maar wat een zalig patroontje met een hele goeie stap voor stap uitleg.
Bij mijn proefbomber liep het wat fout bij de zakken, omdat ik ook niks van tutorial had. Bij dit patroon werd alles zo goed stap voor stap uitgelegd. Hierdoor zijn de zakken heel mooi gelukt. Dat zorgde ervoor dat ik in een goeie vibe zat om verder te gaan.
Ik voerde de bomber volledig. Ook dit verliep heel erg vlot, met dank aan de goeie uitleg.


Ik ben heel trots op deze definitieve versie. Het resultaat is helemaal zoals ik had gehoopt. Alles past mooi bij elkaar en hij is zalig om te dragen.


Stof: ik gebruikte 2 panelen van de  Hendrickx scuba
voering: een stofje die ik had liggen met als doel eer een broek  van de maken
de boordstof vond ik in de beer, de rits bestelde ik bij K-bas.
patroon: olliebomber sewalittleseam










4 opmerkingen: