Pagina's

Pagina's

woensdag 11 september 2019

Meet my Gusta and Jutta

Fibremood bestaat reeds ruim een jaar en in het begin was het wat zoeken, maar steeds staat de fibremood vol met heel wat leuke modelletjes. 
Toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan de linkparty van Fibremood twijfelde ik geen seconde. 
Ik had onmiddellijk zin om er in te vliegen al moest ik keuzes maken. Eentje voor mezelf of toch die leuke rok voor dochterlief, een herfstjasje,... Zoveel keuze en allemaal wil ik ze wel maken. Hoe meer leuke creaties ik te zien krijg hoe meer zin ik heb om er nog te maken. 


Ik koos voor mezelf en ging voor de Gusta, een heerlijke jurk, een pittig model die voor ieder vrouwelijk model past. 
Ik nam mijn gewoonlijke maat, al twijfelde ik tussen een 38 en een 40, als ik naar de matentabel keek. Meestal van de modellen eerder ruim, dus ik ging voor maat 38. 
Toch bleek dit niet de juiste keuze. Want tijdens het naaien ontdekte ik dat de jurk te veel van mijn rijkelijke rondingen prijs gaf. 


Ik koos voor de zachte tencel Denim van See You At Six, die ik nog liggen had en kocht bij de Soldeur, toen de laatste collectie uit kwam. Hij is niet rekbaar, misschien dat dit wel een verschil maakt voor dit model. Of zouden het dan toch die vakantiekilootjes zijn die het verschil maken 😁? 
Ik brak mijn hoofd over een haalbare oplossing om de jurk aan te passen. Het was dit of  opnieuw beginnen? 


Jurken met een accentstreep zijn momenteel niet uit het modebeeld weg te denken, dus mijn oplossing ging die richting uit. 
 In de Veritas vond ik deze leuke accentboord met tijgerprint. Zowel de mouwen als de zijnaden werden voorzien van de accentboord. En ik vind het helemaal geslaagd. De jurk krijgt op deze manier nog wat extra pit. 


Naast de Gusta, ging ik ook met plezier aan de slag om de Jutta te maken. 
Een heuptasje die helemaal hip is momenteel. Het doet me een beetje terug denken aan mijn festivaltijd. Ook zoonlief vroeg al eentje voor zichzelf. Het ideale model die ook voor jongens mogelijk is. 
Het naaien ging heel erg vlot en is een echte aanrader. 
Ik gebruikte kunstleer in het groen, een restje van een vriendin haar yinyanghandtas. 
Veel heb je niet nodig, dus misschien wel het ideale projectje om je leerrestjes op te gebruiken. 


Zin gekregen om er ook in te vliegen? 
De nieuwe fibremood ligt nu in je favoriete stoffenwinkel. 
 





3 opmerkingen: