Pagina's

Pagina's

woensdag 15 april 2020

Dora love from FibreMood


Enkele weken geleden had ik opnieuw de kans om de nieuwe FibreMood te bekijken en een keuze te maken uit de vele mooie patronen. 
Er was niet ééntje die er uit sprong, maar er zijn er enkele die ik met plezier aan mijn todo toevoeg.
Na overleg met dochterlief en manlief koos ik voor de Dora. 
Nu we aan ons huis gebonden zijn, wou ik wel een beetje uitdaging. 
Ik had gelukkig reeds enkele zomerstofjes aan mijn voorraad toegevoegd dus ik kon shoppen in mijn eigen kast. De pearl peach van Penelope, leek mij het ideale stofje voor deze jurk. 


De jurk sprak me enorm aan omwille van de hals en de lengte. 
Toch begon ik te twijfelen tijdens het naaien of deze hals wel ideaal zou zijn voor een zomer/lentejurk. Uiteindelijk ging ik voor het volledig originele patroon. 
Nadien bleken de mouwen erg laag open te vallen waardoor er nogal veel inkijk was. Ik loste dit op door een stiksel bovenop de vlindermouw te geven, het stiksel loopt in het verlengde van de zijnaad en valt hierdoor niet op, maar ik voel me wel een stuk comfortabeler. 


Bij de omschrijving staat: een elegante jurk voor wie graag door het leven fladdert. Soms is het fladderen ook eens ploeteren, maar met deze jurk kan je niet anders dan fladderen. Ze heeft een heel eenvoudige snit en de vlindermouwen maken het geheel compleet. De opstaande kraag daar was ik onmiddellijk fan van en de rits zit mooi weggewerkt in de rugnaad. Ook de lengte heeft de jurk dat extra catchy gehalte. De riem vind ik zelf wel een must voor mijn figuur. ik heb niet veel taille en door het riempje kan ik er eentje creëren. 


Een toppertje als je het mij vraagt en ik weet alvast welke jurk ik ga dragen deze zomer tijdens de komende trouwfeesten. Laat ons hopen dat we deze wel kunnen gebruiken.


 De nieuwe fibremood is vanaf vandaag te verkrijgen in de dagbladhandel. 
Meer leuke creaties kan je bekijken op de linkparty.





3 opmerkingen:

  1. Ik vind deze zoooooo zo zooooo mooi voor jou. Echt ongelofelijk elegant. De lengte, de pasvorm en de combinatie met de hakken. Schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige jurk! Ik vroeg mij af hoe je de mouwen precies aangepast hebt, dit wil ik ook graag doen maar ben nog een beginnend naaister.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik stikte zelf een naadje om de mouwen wat dicht te naaien. Ik stikte gewoon op de buitenkant in het verlengde van de zijnaad.

      Verwijderen