Pagina's

Pagina's

zondag 31 mei 2020

Cosynette from Katrienette


Een aantal weken schreef ik me in om deel te nemen aan een test voor een nieuwe tas.
Niet zomaar een tas, maar het eerste patroon van Katrienette.
Een legende in tassenland, die Vlaanderen rondreist om tassenworkshops te geven.
Meer dan 150 mensen schreven zich in om mee te testen.
Daaruit maakte Katrien een selectie van 15 dames om mee te helpen testen, zodat haar eerste patroon de wijde wereld in kan gaan.  Kan je je voorstellen hoe blij ik was om uit die meer dan 150 naaisters gekozen te worden?



Zo gingen we meer dan een week geleden met z'n allen aan de slag.
Ik koos ervoor om de 'large' versie te naaien. (Ken jezelf 😌, ik heb graag een tas waar alles in past).
Bij het bekijken van de voorbeelden van Katrien, was ik het meeste fan van de tas zonder flap vooraan. Dus ging ik met deze versie aan de slag.
Voor de gevorderde naaisters, is er ook de mogelijkheid om een achterzakje toe te voegen. Ik vind dat dit de tas wel meerwaarde geeft, dus ging ik ervoor.
Om mijn eenvoudige tas wat meer cachet te geven, voegde ik de optie toe om een extra paspel aan de onderkant te bevestigen. Ik vind dat dit het geheel een mooi detail geeft en in mijn geval zorgt het ervoor dat de eentonigheid qua kleur wat doorbroken wordt.


Met de stap voor stap handleiding, ga je heel vlot aan de slag. Doe niet zoals mij en lees duidelijk iedere stap die je moet uitvoeren. Dat scheelt wat tornwerk.
Nee, ik ga jullie echt niet bang maken, want het is geen moeilijke handleiding, ik betrapte mezelf tijdens het naaien vooral op wat luiheid.


Het eindresultaat mag er zijn en deze zal binnenkort een andere eigenaar zoeken (meer hierover later op mijn IG en facebookpagina) , want een volgende versie ligt al klaar geknipt om in elkaar genaaid te worden.
Wie zegt dat naaien van tassen niet verslavend kan werken, heeft dit toppatroontje nog niet uitgeprobeerd.


Mocht je nog twijfelen bekijk dan zeker de blogpost van Katrienette op haar website, want daar kan je de vele pareltjes die reeds werden gemaakt, door de testers, bewonderen.


Het 'Cosynette' - crossbodybag - patroon van Katrienette is vanaf vandaag te koop op haar website. Je kan het patroontje hier vinden.

Kunstleder, kleur framboos met bijpassende rits kocht ik bij Ateljee Caro.
En het voeringstofje, een canvas met flamingo's komt uit mijn voorraad en kocht ik, als ik me niet vergis, bij Stoffen Verkempinck in Oostende. 




2 opmerkingen:

  1. Wat een pareltje. Ik ga bij de mijne ook een brillenhoesje maken, bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt mooi en het heeft echt iets vrolijk in die kleur

    BeantwoordenVerwijderen