zondag 21 januari 2018

My Birdy Chicca comfy dress


Geen one-a-week Challenge deze week, ik naaide deze week wel, maar omdat het een cadeautje is, post ik het nog even niet. Dus we kregen terug in de tijd, de voorbije kerstvakantie.

Toen ik op 26 december de nieuwe LMV in de bus kreeg, had ik een ingeving.
De Chicca-jurk leek me heel erg comfy.
Heel vaak zie je van die oversized dresses en dan denk ik, die wil ik ook.
Maar als ik dan voor de spiegel in de winkel sta, dan moet ik steeds vaststellen dat ze me niet echt flatteren.
Toch wou ik deze comfy Chiccadress eens uitproberen.
Het zat in mijn hoofd en ik kreeg het er niet meer uit.
's Avonds ging ik al aan de slag. Patroon overnemen, stof knippen en ik begon te stikken.
Heel leuk patroon redelijk vlot te maken, was het niet dat de comfydress die ik in mijn hoofd had, eerder iets weg had van een lap stof die om mijn lijf hing.
Manlief was niet enthousiast na een eerste pasbeurt. Dus begon ik aan te passen.


De zakken hadden me wel wat tijd gekost maar ik versmalde de jurk aan beide  kanten een 4-tal centimeter, zonder zakken.  Oef... toen zag ze er al veel beter uit.

De avond nadien, bedacht ik me, ik mistte de zakken die in het originele patroon zaten. Dus ik paste mijn jurk aan met de oorspronkelijke zakken erin. 

Ik ben heel erg blij met het eindresultaat, maar als ik de volgende keer een oversized patroon gebruik, ga ik onmiddellijk voor een maatje kleiner, zodat ik het oversized effect blijf hebben, maar het toch niet te 'tentachtig' lijkt.De stof die ik gebruikte is een hele leuke fijn gebreide stof met een dikte van een punta di roma.
De exacte naam ken ik helaas niet, maar het is heel aangenaam om te dragen.
Ik kocht de stof in september op het stoffencircus in Waregem.
Patroon: Chicca Jurk - LMV januari/ februari 2018
Stof: vogeltjesstof - stoffencircus Waregem

 PS Ik doe manlief geen plezier met mijn steeds terugkomende vraag om foto's te maken van mijn naaisels, maar hij doet zijn best. Mijn gezicht staat er niet steeds scherp op,  vandaar dat ik ze hier en daar wat bij knipte.


3 opmerkingen:

  1. Deze jurk staat je super goed! Die kleuren gaan je heel goed af! Goed dat je toch de zakken erin hebt gestoken, lijkt mij wel tof bij dit model! Goed bezig!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Ann! Inderdaad de zakken zijn zalig, dat maakt ze extra comfy. Ik blijf van alles uitproberen en geniet er echt van.

    BeantwoordenVerwijderen