zondag 11 februari 2018

Odette met poesje Mauw, kom eens gauw,...

Ik kom een beetje achter, zoals voordien al gezegd, in mijn hoofd zijn mijn creaties sneller gemaakt dan in werkelijkheid.
Maar het is vakantie en dan doe ik meestal een inhaalmanoeuvre.
Ik blog nu dus over 2 odettes van LMV. Eentje voor mezelf met oudejaar en eentje voor mijn beste maatje die ze ondertussen in ontvangst mocht nemen.


Met de verjaardag van mijn maatje in het achterhoofd, wilde ik graag een leuk selfmade cadeautje bedenken. De zeelucht hielp me, want ik kwam op weekend aan zee op het idee om een zwarte tricot te bedrukken met een kat. Ze is steeds enthousiast over mijn naaisels en een echt een catlover. Zijn ze niet mooi die poesjes?


Mijn idee kreeg vorm in mijn hoofd. Een zwarte tricot bedrukt zoals ik het leerde in de workshop van bobbinhood. Toch was het resultaat niet zo mooi als tijdens de workshop die ik midden december volgde in atelier Feryn, de onderkant van de poes was vaak dubbel. Het eindresultaat is wel mooi, maar het vraagt duidelijk nog wat meer inoefening. Ik maakte voor het uitsnijden van de poes gebruik van mijn cameo. Ik ben wel creatief, maar zelf tekenen is niet echt weggelegd voor mij. Maar wat geniet ik om mijn verschillende hobby's met elkaar te kunnen combineren om tot een leuk eindresultaat te komen.

Na mijn eindejaars t-shirt, waagde ik me opnieuw aan de odette. Heel blogland schreef er al over en ik kom dus een beetje (veel) achter. Maar ik las veel en koos voor mijn eigen odette voor een maatje kleiner dan gewoonlijk. Ik verlengde hem ook met enkele centimeters, voor de zekerheid, omdat ik niet graag korte t-shirts heb.

Voor mijn beste maatje, twijfelde ik, een maat kleiner gaan of haar gewoonlijke maat. Voor de zekerheid koos ik voor haar gewone maat, want inleggen kan je altijd. Dit bleek een goeie keuze, want hij zit als gegoten.
Wat is het leuk om mensen blij te maken maken met mijn eigen naaisels. 

Een voordeel van mijn 'ik-kom-altijd-een-beetje-achter-gedrag' is dat ik dit patroon de komende lente en zomer nog zal gebruiken om mijn zomergarderobe aan te vullen. En alle stapjes zitten nog vers in mijn geheugen. (eigenlijk ben ik gewoon mezelf aan het paaien met deze gedachte ;-) ) 


 Stof: een zwarte tricot - gekocht in een outletstoffenwinkeltje in de Kapellestraat in Oostende.
Patroon: De odette - LMV mei - juni 2017


4 opmerkingen:

 1. Prachtig gedaan. Helemaal verliefd op deze stof met de poesjes!
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die poesjes zijn geweldig!! Zo'n mooi silhouette!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé, ik vond ze ook heel mooi! En heel goed doenbaar om zelf de drukken.

   Verwijderen
 3. Tof. Hier moet de odette ook dringend gemaakt worden. Het stofje ligt al klaar bij de andere projecten.

  BeantwoordenVerwijderen