woensdag 17 oktober 2018

mijn herfst megan dress + GIVE AWAY

Ik ging aan de slag met het laatste boekje van La Maison Victor, deze editie - september 2018 - kan me zeker en vast bekoren. Niet alleen de Megan dress, maar ook de Zaria jurk, de Alex en Charlene trui zijn modellen waar ik me zeker nog wil aan wagen.

 De stof die ik voor deze megan dress gebruikte, won ik deze zomer via een IG wedstrijd van monkeysandpumpkins. Ik had toen al in mijn gedachten hier een mooie herfstjurk van de maken. Ondanks de vele zonnestralen de laatste weken, begin ik steeds meer in najaarsnaaimodus te raken.

Ik paste het patroon een klein beetje aan. Ik verhoogde de taille met 3 cm en ik verbreedde het rokdeel met 2cm aan beide zijden. De vleermuismouw werd op vraag van manlief ongeveer één cm versmald. De mouwen sloten niet aan dus dit was geen enkel probleem.


Bij het dragen zit het rokdeel rond de heupen en het bovenstuk drapeert zich er vanzelf overheen. De watervalhals en de vleermuismouwen maken het verder af.
Het is een ‘specialleke’. Ofwel ben je voor, ofwel ben je tegen. Maar ik heb alvast een unieke herfstjurkje in mijn kast extra.




Maar aangezien ik deze zomer een prachtig stoffenpakket won bij monkeysandpumpkins, voeg ik er graag een leuke actie aan toe voor de volgers van mijn blog en IG.
Wil je ook graag een mooi herfstjurkje maken in onderstaande lila jersey van monkeys and pumpkins? 

 
Dat kan...
want ik geef namelijk 2m van deze mooie lila smokey dotty stof weg. 
Wat moet je hier voor doen?
Volg mijn blog via bloglovin', via deze link
Volg mij op instagram, via deze link  
Laat een bericht achter hieronder en vertel me wat je graag met deze stof zou maken.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 31 oktober.

Veel succes!

(hieronder nog even een fotospam: zowel dochterlief als mijn metekindje wilden graag mee op de foto 💓, dus maakten we er gebruik van om enkele leuke kiekjes bij elkaar te schieten ) 

 















zondag 14 oktober 2018

een handtas-tasje

Op vraag van Tina - de opruimcoach van Qual-time, naaide ik een handtas-tasje, die een goeie hulp is voor orde in de handtas. 

Ik gebruikte hiervoor tafelzeil, het frame voor een knijpportemonneetje (de grote versie) en ik tekende een patroon uit. Ik zorgde voor een patroon zodat het tasje bv. make-up en accessoires kan samenhouden in de handtas.

Tina zal op 31 oktober 2018, te vinden zijn op de boekenbeurs waar ze ook een mini -workshop, organiseer je handtas geeft. Ze signeert ook met plezier het opruimboek, die je ter plaatse kan aankopen.



Er deden 4 straffe dames mee, elk op hun beurt naaiden ze prachtige tasjes, die Tina tijdens de boekenbeurs zal gebruiken tijdens haar mini-workshop.
Nadien kan je alle 4 de tasjes ook winnen op haar facebookpagina.
meer info vind je op haar facebookpagina's.
https://www.facebook.com/qualitime.be/
https://www.facebook.com/mijnopruimboek/

Brengen jullie ook een bezoekje aan de boekenbeurs? En aan Tina, de opruimcoach?