maandag 23 april 2018

My first Sew Challenge


 Op de valreep maakte ik me lid van de facebookgroep Blogmeet and sewchallenge.
Daar zag ik de oproep om deel te nemen aan de Sew Challenge voor april.
De groepen waren reeds verdeeld, maar ik kon aansluiten bij één van de reeds gemaakte groepen.

Davina  stuurde me na het doorspitten van mijn blog 3 criteria door voor de Sew Challenge van april.
Dit zijn mijn criteria:
1. iets voor je man 
2. stofje kopen in een winkel waar je nog nooit kocht 
3. matchend met 1 van de kids of met jezelf

Net voordat ik me aanmeldde voor de Sew Challenge, liet manlief reeds vallen dat het misschien eens tijd werd om iets voor hem te naaien. LMV had net die week ook haar nieuw boekje in de bus laten vallen en daar sprong het mannenhemd op de voorpagina me wel in het oog. 
Zo ontstond het idee om voor manlief het Berniehemd te naaien. Hij is verzot op de collectie van 4FF, de soepelheid van de stoffen vindt hij erg aangenaam, dus hier moest ik zeker rekening mee houden.  Ik schotelde manlief heel wat stoffen voor die ik online vond. Maar 't was minder gemakkelijk dan ik had gedacht. Die man van mij, die weet wel wat hij wil. ;-) 
Uiteindelijk koos hij voor de SYAS-collectie, toen weliswaar nog de meest recente, ondertussen kwam er reeds een nieuwe collectie uit. 
De stof lag reeds langer klaar (naaiavond in maart), maar het maakproces vond pas plaats in de paasvakantie. 
Ik maakte vroeger reeds een aantal hemdjes, zowel in katoen als in stretchstof, dus dit verliep wel vlot. Enkel de  afwerking, het omzomen van het hemd en de mouwboorden, vroeger heel wat tijd. 
Heel erg stom, want dit was bijna het gemakkelijkste aan het hele hemd, maar toch zat het me niet mee op de naaiavond van april. 
Ik twijfelde tussen knopen of kamsnaps, bij gebrek aan matching kamsnaps, koos ik voor knopen. 
Opnieuw een overwinning voor mezelf, want hoewel ik een knoopaanzetvoet en een knoopsgatvoet heb, werd deze nog nooit uitgetest. Na zeker 20 knoopsgaten op een proeflapje, waagde ik me er aan op het hemd. En eigenlijk zijn ze best goed gelukt, oef!Criteria 2 was op zich doenbaar, want de uiteindelijke stofkeuze van manlief was in heel wat webwinkels beschikbaar. Begin maart organiseerde ik ook een stoffenverkoop tijdens onze maandelijkse naaimeeting 'Olsenaaike'. Framalo kwam langs, met een deel van haar prachtige stoffen. Gelukkig had ze manlief zijn keuze nog in stock en werd deze meegebracht voor mij. 

Criteria 3 was een ander paar mouwen, niet omdat ik er geen zin in had, maar bij het bestellen van mijn stof, had ik criteria 3 over het hoofd gezien. The most easy matching outfit zou één voor zoonlief zijn. Maar die kon ik op mijn buik schrijven, want ik had geen stof genoeg. 
Dan maar iets voor dochterlief. 
De Doris Skirt van Misusu kent momenteel een heuse blogtour en het is echt iets voor onze meid, dus werd het patroon besteld. Een sportief rokje met dat tikkeltje extra. 
Ik nam maat 110 over, omdat dit de lengte was die ik nodig had, maar volgens de tabel had ik een breedte maat 86 nodig. Uiteindelijk paste ik het patroon aan zodat ik de breedte van maat 92 en toch de lengte van maat 110 maakte.
Met de resterende stof van manlief, kon ik de Doris er nog net uithalen. Toch was ik niet helemaal overtuigd, want de kleuren zijn niet zo meisjesachtig en al zeker niet de favoriet van onze girly dochter.
Op IG spotte ik een hele leuke combinatie met de nieuwste collectie van About Blue Fabrics. Gelukkig kwam deze stof vorige maandag te koop in de Soldeur, Zo kwam ik op een matching outfit met dochterlief, die net dat tikkeltjes anders is. Hopelijk matcht deze voldoende met papa zijn hemd?


De Doris skirt is alvast goedgekeurd na een dagje Plopsaland. Hoewel dochterlief aangaf dat hij wel wat los zit rond haar buik. Volgende keer ga ik toch voor maat 86 in de breedte, vrees ik.  Er waren reeds een aantal vlekjes op het nieuwe rokje op het moment dat ik ze kon overtuigen om enkele foto's te nemen. het ligt dus niet aan het mooie stofje, maar aan mijn 'propere' dochter 😏.

 


En wat denken jullie?
Ben ik geslaagd in mijn eerste Sew Challenge?

Laat die mooie zomer maar komen, ik heb er alvast 2 die klaar zijn voor de zon.
Manlief is op het moment van mijn blogpost op Safari in Zuid Afrika, dus ik eiste enkele safarifoto's. Een safariefoto was niet mogelijk, maar ik open mijn blogpost wel met een foto genomen in het Krugerpark in Zuid-Afrika.  We bloggen vandaag met z'n zessen over onze Sew Challenge.
Lees meer over de anderen verhalen op onderstaande blogs.
Wij zijn ook de bloggers die Davina haar april Sew Challenge afsluiten. 
1. Caroline vanschoonbeek- http://blogrevolution.be/
2. Guus Reuter www.stoffenfeest.nl/blog
4. Lisette Way (fb naam is Lies Je) https://blogliesje.nl10 opmerkingen: