zondag 8 april 2018

Zon, zee, strand ... en een Fenna


Ondertussen liet dit patroon reeds menig harten sneller bonzen. Eerlijkheid gebied dat ik oorspronkelijk niet de drive had om onmiddellijk met de Fenna aan de slag te gaan, toen ik LMV eind december in de bus kreeg. Ik was vooral in eerste instantie overtuigd om de Chicca te maken. Het resultaat kon je hier reeds bewonderen.
In januari en februari werd zowel blogland als IG overspoeld door de vele Fenna's die met heel wat enthousiasme in elkaar werden genaaid. De vele combinaties, de oneindige mogelijkheden, ... toch had ik niet onmiddellijk het idee om zelf aan de slag te gaan met dit patroon, pas enkele weken later ontstond het idee.

Tijdens de voorbereidingen voor een volgende naaiavond, legde ik een zachte blauwe sweaterstof klaar, om eens voor zoonlief een leuke trui te maken om later dan te bedrukken.
De tijd was te krap om op de naaiavond nog het patroon over te tekenen, dus de sweaterstof bleef liggen tussen de onverwerkte lappen stof. Tot ik plots op een avond, na de zoveelste Fenna te zien passeren op facebook, een idee kreeg. In mijn restjesbak (soms eerder lappen i.p.v. restjes) vond ik een stofje die heel mooi matchte met de licht blauwe sweater. Ook stofje nummer 3 werd uit mijn restjesbak opgevist. Stofje 2 werd reeds eerder gebruikt voor een Aster, maar die haalde mijn blog nog steeds niet.

Een idee was ontstaan, ik zwichtte voor de Fenna.Tot voor het moment van het knippen twijfelde ik over de strepen, welke stof ik waar zou gebruiken. De stofjes werden verschillende keren op elkaar geplaatst in strepen om een beeld te krijgen op het eindresultaat. Ik bleef twijfelen tot ik de schaar in mijn stofjes zette. Gelukkig was manlief daar om mijn twijfel uiteindelijk weg te nemen zodat ik aan de slag kon gaan.

Het uittekenen van de patroondelen en knippen van de vele lapjes nam waarschijnlijk evenveel tijd in beslag als het naaien van de trui. Had ik op voorhand de patroondelen geteld, dan was ik misschien toch niet gezwicht voor het patroon. HAHA...


Ik naaide de volledige trui met de overlock en het mag een wonder wezen, maar de V-vorm naaien met de overlock verliep verbazend vlot.
Het voorpand en achterpand zat dus al snel in elkaar, de grootste uitdaging was de lijntjes zo goed mogelijk laten doorlopen. Ik focuste me vooral op de lijntjes aan de voorkant, hierdoor vielen ze aan de achterkant niet zo gelijk. Dus die werd wel eens herwerkt.  Perfect is hij niet, maar hij is zeker en vast geslaagd.

Het voordeel van laat in gang schieten met een patroon is dat reeds velen hun opmerkingen deelden. Zo verlengde ik ook mijn trui met 5cm en gebruikte ik een halsboord i.p.v. een beleg.


Na het naaien van de Fenna, had ik nog een lapje stof over.
De foto van Madelief inspireerde me en ik haalde het Kristy patroon nog eens boven.
Ik maakte deze reeds verschillende keren, maar de creaties haalden de blog niet (iets met maar 24uur op een dag en te weinig tijd ­čś▓)
Het rokje zit heel snel in elkaar en zo werd terug een stofje volledig opgebruikt.

We genoten met de eerste echte lentezon van een dagje zee en wat familie-time. Het ideale moment om mijn Fenna te showen 'at the beach'. Manlief begint steeds vaker mijn fotograaf te zijn.
De combinatie met de Kristy werd nog niet op de foto vastgelegd, maar volgt zeker van zodra het zonnetje mijn benen van wat extra kleur heeft voorzien.Patroon: Fenna - LMV januari - februari 2018
Stof: blauwe sweater - in de beer 
         restje roze sweater - in de beer 
         koper - blauwe french terry - de lange meter  (de stoffenwinkel aan mijn achterdeur, waar ik toevallig met mijn schoonmama vorige zomer eens binnenwandelde) 

6 opmerkingen:

 1. Leuke Fenna! Ik maakte hem nog niet, het is zeker geen 'easy sew' projectje he :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee inderdaad, een projectje dat je geduld en precisie vraagt. Maar zeker de moeite waard om te proberen.

   Verwijderen
 2. Mooi! De combinatie met een Kirsty lijkt me ook erg tof! Toen ik de LMV in de bus kreeg dacht ik snel met dat patroon aan de slag te gaan, maar het is er nog niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik post zeker nog eens een foto met de Kristy erbij.
   Bij jou het omgekeerde als bij mij dan, het is wel een leuk patroon, heel dankbaar.
   Maar neem je tijd ervoor, dan lukt het wel.

   Verwijderen